Ai inceput sa iti planifici nunta? Pana sa te gandesti la flori, la meniu sau chiar si la rochie, trebuie sa alegi locatia. Daca
Zona doftaneana e incadrata de culmile Baiu spre apus si Bratocea-Grohotisu catre rasarit. In cei peste 500 de ani de cand apar in actele oficiale, cele peste 2000 de gospodarii impreuna cu tarlele si stanele batrane ale zonei au capatat savoare istorica, precum un vin bun care se lasa imbogatit sub urmele timpului.
Cadrul natural e dominat de paduri “nedomesticite”, pasuni alpine si plante rare in Valea Doftanei e colt de paradis. Aici, in regiunea cu cele mai multe zile insorite din an, temperatura medie anuala e de +10C. .
Una dintre cele mai importante trei zone etnografice ale Prahovei, Valea Doftanei pastreaza inca spiritul vietii simple, unde casele taranesti din secolul al XIX-lea, portul popular si traditiile locale sunt inca departe de a fi doar obiecte de muzeu sau mituri populare.
Asa cum o ilustreaza si Nicolae Grigorescu, principala activitate a localnicilor, pastoritul, inca se pastreaza, zona fiind un loc de adunare a stanelor in drumul lor de transhumanta spre baltile Dunarii. Alaturi de pastorit, locuitorii inca se ocupa cu cresterea vitelor, prelucrarea lemnului, tesutul si brodatul. O plimbare prin Tesila sau Traisteni printre sateni si activitatile lor e o poarta spre trecutul traditional romanesc.
Daruieste celor dragi experiente unice si momente speciale, care se vor transforma in amintiri pentru o viata intrega.
Vrei sa oferi un cadou special persoanei iubite? Sau iti doresti sa faci o surpriza frumoasa familiei, prietenilor, colegilor de munca sau partenerilor de afaceri? Acum poti darui momente ATRA.
Poti opta pentru o experienta fine dining la restaurantul ATRA sau o minivacanta relaxanta.
© Copyright 2024 ATRA. Toate drepturile rezervate.