Esti in cautarea unui loc de evadare din agitatia urbana, unde sa te bucuri de natura, aer curat si liniste? Valea Doftanei este o destinatie perfecta pentru tine.
Situata la doar doua ore distanta de Bucuresti sau de Brasov, ai prilejul de a gasi acest loc in care sa descoperi autenticitatea naturala a Romaniei.
Continua sa citesi si afla cum si de ce ar trebui sa ajungi in Valea Doftanei!
Care este distanta Bucuresti – Valea Doftanei?
Cea mai rapida si usoara modalitate de a ajunge in Valea Doftanei este cu masina personala. Pe langa confortul pe care ti-l ofera propriul vehicul, traseele cu masina sunt si cele mai scurte ca timp.
Dar hai sa vedem cu ajungi din Bucuresti in Valea Doftanei!
Sunt mai multe trasee pe care le poti incerca, dar cel mai popular, ales de majoritatea celor care vin sa se bucure de Valea Doftanei este cel care trece prin Pitesti.
- Plecand din centrul capitalei cu directia nord, mergi pe E85 pana ajungi pe A3/ DN1 si apoi inainte fara probleme spre Pitesti.
- Ocolesti orasul Pitesti pe soseaua de centura, urmezi indicatoarele rutiere si iti continui drumul pana la orasul Campina, unde, inainte de a intra in oras, parasesti E60 si urmezi Calea Daciei spre Valea Doftanei.
- Din acest punct nu trebuie decat sa tii drept. Vei sti ca ai ajuns la destinatie atunci cand iti va aparea in cale Barajul Paltinu.
Urmeaza cu atentie indicatoarele rutiere si nu ai cum sa ratezi destinatia!
Avantajul acestui traseu Bucuresti – Valea Doftanei este ca ocoleste o parte dintre celebrele ambuteiaje de pe Valea Prahovei, mai exact portiunea dintre Comuna Banesti si Comarnic.
Tot acest traseu nu este foarte lung, iar distanta dintre Bucresti si Valea Doftanei nu are decat 133 km si poate fi parcursa fara graba in doar 2 ore si 11 minute. Am putea spune ca Valea Doftanei e la o aruncatura de bat de capitala.
Care este distanta Brasov – Valea Doftanei?
Daca vii de la sau dinspre Brasov traseul tau nu va nici mai complicat si nici mult mai lung decat al celor care vin din Bucuresti. Asadar, hai sa pornim la drum:
- Pornind din centrul orasul Brasov, urmand DN1 spre Bulevardul 15 Noiembrie, mergi drept si treci prin Predeal, Azuga, Busteni, Sinaia, pana ajungi la Comarnic.
- Parasesti DN1, urmezi semnele rutiere care indica Valea Doftanei si in nici 15 km ajungi la destinatie.
Cu toate ca toate ca traseul tau are doar 75 de km, iar intr-o zi buna poti ajunge in doar 1 ora si 30 de minute in Valea Doftanei, aglomeratia de pe Valea Prahovei te va incetini, iar timpul se va prelungi probabil cu inca o ora.
Partea buna este ca te vei putea bucura de frumusetea muntilor, a varfurilor stancoase si a padurilor verzi.
Ce poti face odata ce ajungi in Valea Doftanei?
Cu peisaje pitoresti, aer proaspat de munte si o varietate de activitati pe care le poti face, Valea Doftanei este un adevarat paradis pentru cei care vor sa isi petreaca timpul intr-un mod activ, dar totusi relaxant.
Iata cu ce iti poti umple timpul odata ce te-ai cazat in Valea Doftanei:
Drumetii pe cararile muntilor
Pentru iubitorii de natura si drumetii, Valea Doftanei este punctul de plecare al mai multor trasee de dificultate mica, medie sau chiar mare.
Indiferent de pregatirea si experienta pe care o ai si de traseul pe care pornesti, vei avea ocazia sa te bucuri de peisaje montane superbe, de aerul curat al muntelui si de a te conecta cu natura intr-un mod unic.
Plimbari cu mountain bike-ul pe traseele montane
Fie ca vii cu bicicleta proprie, fie ca o inchiriezi de la noi, nu ar trebui sa ratezi oportunitatea de a merge cu aceasta pe munte.
Pe masura ce pedalezi pe potecile inguste si abrupte, vei simti bucuria unei experiente de neuitat.
Pescuit
Cu Raul Doftana si Lacul Paltinu, Valea Doftanei este destinatia perfecta in care sa vii cu undita, sa te asezi pe marginea apei si sa astepti un peste care sa se prinda in nada ta.
Cine stie, poate chiar tu vei prinde captura perfecta!
Plimbari cu barca, pe canoe sau cu SUP-ul
Lacul Paltinu, o adevarata bijuterie in inima muntilor, este locul in care pasionatii de sporturi de apa isi pot petrece timpul. Fie ca vaslesti si te bucuri de linistea lacului, fie ca inchiriezi o canoe sau un SUP si iti testezi anduranta, poti explora Valea Doftanei dintr-un nou unghi.
Vizite la stanile locale
Daca vrei sa ai o experienta autentica, trebuie sa vizitezi macar una dintre stanile locale. Discuti cu ciobanii despre meseria lor, vezi cum sunt crescute animalele in mod traditional si, in plus, gusti preparatele proaspete pregatite chiar in stana, asa cum este cascaveaua (produs local traditional).
Aceasta experienta unica iti va oferi cu siguranta o perspectiva noua asupra vietii si te va aduce mai aproape de traditiile locale.
Degustari de vinuri
Imagineaza-ti: stai pe o terasa eleganta, cu vedere spre lac si cu un pahar de vin in mana. Deja te-ai relaxat, nu?
Noi, la ATRA Doftana, organizam frecvent degustari de vinuri atat pentru oaspetii nostri, cat si pentru cei care vor sa traiasca o experienta senzoriala unica.
Ce zici? Nu ar fi minunat sa fii alaturi de noi si sa simti, sa respiri si sa gusti, asa cum spune si deviza noastra?
Focuri de tabara
La ATRA credem ca nu exista nimic mai reconfortant decat sa iti inchei seara in jurul unui foc de tabara. Creezi aminti pretioase, singur, cu prietenii sau cu familia in seri memorabile langa caldura si lumina focului de lemne.
Valea Doftanei este un loc aparte care ii face pe oameni sa revina din nou si din nou. Este timpul sa vizitezi si tu acest colt de lume si sa descoperi frumusetea si autenticitatea sa naturala.
Unde stai in Valea Doftanei? Bineinteles ca la ATRA!
Este placut sa stai la ATRA si asta nu o spunem noi. Au spus-o oaspetii nostri, notele pe care le-am primit de la ei, dar si premiile cu care am fost onorati.
Hotelul boutique ATRA
O inovatie arhitecturala, asa cum a fost descris de catre expertii in domeniu, hotelul a fost construit pentru a fi ca o a doua casa pentru noi. In cele din urma, am decis ca vrem sa ne impartim si cu altii bucuria si asa ATRA a ajuns si hotel.
Incercam pe cat posibil sa oferim oaspetilor nostri o experienta unica, premium, deoarece atentia la detalii ne caracterizeaza.
Avem 10 camera spatioase, cu pereti de sticla care ofera o priveliste superba asupra lacului, cu terase private si toate facilitatile de care ai avea nevoie, de la incalzire in pardoseala, halat de baie si chiar si aparat pentru cafea.
Vila UNO
Daca ai nevoie de spatiul tau, sa fii singur, sa te bucuri de liniste si intimitate, Vila UNO se afla la doar cinci minute de ATRA si este construita chiar pe malul lacului, de aceea are si propriul ponton.
Avand o capacitate de maximum sase persoane, UNO este mobilata si decorata pentru a raspunde tuturor nevoilor oaspetilor, avand chiar si bucatarie complet functionala.
Pensiunea MIRA
Cea mai noua aditie a familiei ATRA, MIRA se afla pe celalalt mal al lacului Paltinu.
MIRA a fost gandita ca o oaza de zen, fiind perfecta pentru cei care vor sa se relaxeze. Pe langa camerele confortabile, piscina privata si ciubarul sunt facilitatile pe care le punem la dispozitia oaspetilor care nu vor decat sa aiba un moment de liniste.
Si pentru ca vrem sa oferim pachetul complet, am amenajat si o orangerie cocheta cu semineu. Ce zici, nu ai vrea sa petreci o seara linistita la lumina calda a foculu, ascultand lemnele trosnind?
Restaurantul hotelului ATRA
Si pentru ca ne place sa oferim experiente complete, unice, nu se putea ca restaurantul nostru sa fie unul banal.
Ne laudam cu unul dintre putinele restaurante de destinatie din Romania care chiar ofera ceea ce promite. Meniul este unul sezonier, iar chef-ul bucatar ii incanta pe cei care servesc masa la ATRA cu preparate fine dining din ingrediente proaspete, din surse locale.
Dar hai sa nu mai pierdem timpul, pentru ca stii cum se spune: cuvintele sunt de prisos. Asadar, te invitam la noi, sa descoperi Valea Doftanei si odata cu ea, sa descoperi si ATRA Doftana!