Cand vine vorba de evadarea din agitatia orasului, departe de aglomeratie, poluare si stres, nimic nu depaseste o vacanta de weekend la munte in Valea Doftanei.
Nu departe de Bucuresti, la aproximativ 90 de minute de mers cu masina, ocolind aglomeratia de pe Valea Prahovei, se afla uimitoarea Valea Doftanei – un paradis natural care te va impresiona cu siguranta. Aceasta regiune frumoasa gazduieste paduri, lacuri, rauri si munti, oferind oportunitati nesfarsite pentru recreere in aer liber, de la drumetii si ciclism pana la pescuit si plimbari cu caiacul.
In restaurantul ATRA, mesele rafinate se intalnesc cu farmecul rustic, cu un meniu care prezinta un amestec eclectic de mancaruri traditionale romanesti si bucatarie moderna europeana. Fiecare fel de mancare este pregatit cu o atentie deosebita la detalii si o pasiune pentru aroma. Astfel, fiecare muscatura este o experienta de neuitat. De la cotlete suculente de miel la gratar pana la delicatul carpaccio de pastrav afumat, meniul ofera cate ceva pentru fiecare gust si gust.
Descopera si tu aceasta locatie de vis, locatie de care s-au indragostit atat de multi oameni!
De ce sa alegi un restaurant langa Bucuresti?
Valea Doftanei este o destinatie populara pentru cei care vor sa petreaca un weekend in natura, departe de agitatia orasului.
In Valea Doftanei, natura este la ea acasa. Aici, turistii pot descoperi peisaje naturale diverse, de la paduri de conifere si foioase, cu arbori de sute de ani, la vai adanci si apele cristaline ale Raului Doftana si Lacului Paltinu.
Unul dintre cele mai impresionante locuri din zona este Lacul Paltinu, inconjurat de paduri si de dealuri acoperite cu iarba verde. Aici, turistii se pot relaxa si admira peisajul spectaculos, dar pot incerca si plimbari cu barca sau sa pescuiasca in mijlocul lacului.
Pentru o priveliste si mai buna, panoramica, asupra intregii regiuni, Varful Secaria este locatia perfecta. Aflat la capatul unul traseu montan scurt, usor de parcurs, acest varf este un reper pe care turistii nu ar trebui sa il rateze.
Pentru cei care vor sa petreaca timp in aer liber intr-un mod activ, Valea Doftanei este locul perfect. Exista o multime de trasee pentru drumetii montane, pentru plimbari pe jos, cu bicicleta montana sau cu ATV-ul. De asemenea, doritorii pot practica si sporturi de apa, precum SUP, caiac sau plimbarile cu barca.
In plus, Valea Doftanei ofera vizitatorilor ocazia de a intalni oameni noi si de a descoperi traditiile si cultura locala. Aici, turistii pot sa viziteze satele din imprejurimi, sa viziteze ferme si stani, dar si sa ia parte la festivaluri si sarbatori traditionale. Zona este totodata cunoscuta pentru productia de branzeturi, cascaveaua fiind un tip de branza foarte iubit de localnici, dar mai ales de turisti.
Dar poate cel mai bun mod de a incheia o zi plina de aventuri in Valea Doftanei este savurarea unei mese delicioase la unul dintre restaurantele locale. Printre acestea se numara si celebrul ATRA, practic un restaurant langa Bucuresti care este considerat unul dintre cele mai bune din zona.
Descopera experienta unui restaurant cu terasa pe malul lacului Paltinu!
Una dintre cele mai bune modalitati de a aprecia pe deplin frumusetea Vaii Doftanei este sa iei masa la rafinatul restaurant ATRA.
Aceasta bijuterie ascunsa in natura se afla chiar pe malul pitorescului Lac Paltinu. Restaurantul are o priveliste spectaculoasa asupra apelor sale cristaline care sunt inconjurate de padurile magnifice ale muntilor. Cadrul idilic al restaurantului il face locul perfect pentru relaxare si rasfatat, alaturi de o masa delicioasa dupa o zi de explorare a naturii.
Restaurantul ATRA este mult mai mult decat un loc de luat masa. Este considerat una dintre cele mai bune destinatii culinare din regiune, datorita angajamentului de a folosi numai cele mai proaspete si de cea mai buna calitate ingrediente de la producatorii locali.
Conceptul „farm to table” al restaurantului inseamna ca fiecare fel de mancare este pregatit doar cu ingrediente de sezon, naturale si proaspete, de la producatorii locali si autohtoni.
La ATRA, mesele rafinate ale bucatariei fine dining se intalnesc si fuzioneaza cu ingredientele si farmecul bucatariei rustice.
Atunci cand cauta un restaurant pe langa Bucuresti, oaspetii restaurantului ATRA gasesc intotdeauna un meniu sezonier ce ofera un amestec eclectic de mancaruri traditionale romanesti si bucatarie moderna europeana. Fiecare fel de mancare este pregatit din inima, cu pasiune pentru arome desavarsite, chef-ul asigurandu-se astfel ca fiecare muscatura este o experienta de neuitat. Meniul sezonier al restaurantului ATRA are cate ceva pentru fiecare gust, cate ceva pentru fiecare papila gustativa!
De ce restaurantul ATRA este considerat o destinatie culinara?
Bucataria fine dining este cunoscute pentru calitatea ingredientelor, tehnicile moderne folosite de catre bucatari, dar si pentru atentia deosebita care este acordata gustului, texturilor si aspectului fiecarei farfurii servite oaspetilor restaurantului.
Dar ceea ce diferentiaza ATRA de alte restaurante este creativitatea si inovatia bucatarului sau, Ionut Gagiu. Chef-ul bucatar incearca si reuseste intotdeauna sa creeze un meniu inedit, meniu bazat pe fuziunea dintre modern si traditie.
Cu o experienta culinara bogata, dobandita din munca in unele dintre cele mai bune restaurante din Europa, Chef Gagiu are un talent unic pentru a transforma simple ingrediente in opere de arta.
Acesta a absolvit o scoala de bucatari din Elvetia, iar apoi a avut o experienta bogata in restaurante din Romania si din strainatate. Acest lucru se reflecta in preparatele sale, care sunt de o calitate si creativitate remarcabila. Creatiile sale culinare nu sunt doar uimitoare din punct de vedere vizual, ci si incredibil de savuroase, combinand texturi si arome neasteptate intr-un mod armonios si satisfacator.
Conceptul farm to table implica folosirea ingredientelor cat mai proaspete posibil, direct de la producator, fara a fi procesate sau conservate in prealabil. Aceste ingrediente proaspete sunt apoi transformate in preparate culinare deosebite, cu un gust si o textura autentica.
In plus, restaurantul ATRA are un concept care il defineste perfect „Simte – Respira – Gusta„. Acest concept se refera la modul in care preparatele si experienta la ATRA iti ofera o experienta unica, in care simti, respiri si gusti tot ce este in jurul tau. Aceasta abordare este regasita in toate aspectele restaurantului, de la preparatele fine dining pana la decor si atmosfera din jurul tau.
Fie ca esti in cautarea unui loc pentru o cina romantica pentru doi sau a unei mese de familie cu priveliste, ATRA este alegerea perfecta pentru oricine iubeste mancarea buna si peisajele uluitoare. Atmosfera primitoare a restaurantului si personalul amabil il fac o destinatie de vizitat obligatoriu pentru oricine calatoreste in Valea Doftanei.
Daca esti in cautarea unui restaurant langa Bucuresti inedit, ATRA este locatia pe care o cautai!
Ce zici? Te-am convins sa vii in Valea Doftanei la ATRA?
Scapa de agitatia orasului si sa bucura-te de o experienta de neuitat in mijlocul naturii! Te invitam sa petreci macar o noapte la hotelul boutique ATRA. Aceasta oaza de liniste te va intampina cu un design minimalist si sofisticat, cu elemente naturale si opere de arta contemporana, ce se impletesc perfect cu frumusetea din jur. Camerele spatioase si luminoase, cu terasa privata, iti ofera privelisti spectaculoase asupra muntilor si a lacului Paltinu.
Rezervand o noapte la ATRA, vei avea sansa de a te relaxa intr-un mediu natural, cu aer curat si liniste absoluta. Vei putea sa te plimbi prin padurile din jur, sa te bucuri de un picnic la malul lacului, sa practici diverse activitati sportive sau sa te rasfeti cu un masaj relaxant la spa. Toate acestea in timp ce te simti rasfatat de serviciile exceptionale oferite de personalul atent al hotelului.
Daca nu vrei sa stai la hotel, in familia ATRA se afla si Vila UNO, dar si pensiunea MIRA. Acceseaza link-urile si descopera-le si tu!
Fie ca vrei sa petreci o noapte sau poate mai multe, hotelul boutique ATRA te asteapta cu usile deschise!